Zdravý recept

Kuře v pikantní jogurtové marinádě po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48985

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín mletý
1 hrst Koriandr čerstvý
1 ks Kuře
4 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Sůl
25 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,890 kcal
Kilojoule 7 906kJ
2% Sacharidy 8 g
174% Tuky 130 g
37% Sodík 742 mg
287% Bílkoviny 161 g

Kuře v pikantní jogurtové marinádě po indicku postup přípravy receptu:

1

Česnek a zázvor oloupeme, nakrájíme najemno a smícháme s jogurtem, citonovou šťávou a sójovou omáčkou.

2

Kuře omyjeme, stáhneme z něj kůži, křídla a stehna odřízneme a trup rozkrájíme na 4 díly. Všechny porce kuřete osolíme, potřeme připravenou jogurtovou marinádou, přikryjeme a uložíme alespoň na 12 hodin do chladničky.

3

Od marinády otřené porce kuřete rozložíme na grilovací rošt do trouby. Rošt s masem vložíme do trouby předehřáté na 225 stupňů a pečeme 15 minut, pak maso obrátíme a necháme dalších čtvrt hodiny grilovat. Pod rošt s masem umístíme před začátkem grilování plech s pečicím papírem.

4

Porce kuřete podáváme posypené trochou kmínu a jemně nasekané natě koriandru.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept