Kuře v pikantní jogurtové marinádě po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v pikantní jogurtové marinádě po indicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 ks | Kuře |
4 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Sůl |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 644,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Kuře, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře v pikantní jogurtové marinádě po indicku postup přípravy receptu:
1 | Česnek a zázvor oloupeme, nakrájíme najemno a smícháme s jogurtem, citonovou šťávou a sójovou omáčkou. |
2 | Kuře omyjeme, stáhneme z něj kůži, křídla a stehna odřízneme a trup rozkrájíme na 4 díly. Všechny porce kuřete osolíme, potřeme připravenou jogurtovou marinádou, přikryjeme a uložíme alespoň na 12 hodin do chladničky. |
3 | Od marinády otřené porce kuřete rozložíme na grilovací rošt do trouby. Rošt s masem vložíme do trouby předehřáté na 225 stupňů a pečeme 15 minut, pak maso obrátíme a necháme dalších čtvrt hodiny grilovat. Pod rošt s masem umístíme před začátkem grilování plech s pečicím papírem. |
4 | Porce kuřete podáváme posypené trochou kmínu a jemně nasekané natě koriandru. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.