Recept

Dýňová polévka s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48991

Ingredience

2 kg Dýně
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
25 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
10% Sacharidy 35 g
24% Tuky 18 g
62% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Dýňová polévka s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Vyzrálou dýni oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semena a dužinu nakrájíme nadrobno. Nastrouháme parmezán a dáme ohřát drůbeží vývar.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky dýně, zesílíme oheň a dýni zprudka opékáme. Když je zcela měkká, přimícháme nastrouhaný parmezán a zalijeme horkým vývarem. Když polévka začne vřít, zmírníme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.

3

Necháme polévku trochu zchladnout, rozmixujeme ji, propasírujeme sítem a zjemníme smetanou.

4

Opět ji přivedeme k varu, osolíme (pozor, parmezán je dostatečně slaný), opepříme čerstvě umletým pepřem a podáváme.

Poznámka

Na přípravu této polévky je třeba použít opravdu vyzrálou dýni, jinak je polévka bez chuti. Zralost dýně poznáme podle slupky – musí být tmavá a vrásčitá. Dužina pak je jasně oranžová a silně voní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept