Kompot z čerstvých mišpulí s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých mišpulí s rumem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48996 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Cukr krystal |
3 kg | Mišpule |
10 polévková lžíce | Rum |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 158g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 534,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mišpule mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z čerstvých mišpulí s rumem postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé mišpule přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozmícháme cukr ve vodě a svaříme. Do vroucího nálevu přidáme mišpule a uvaříme doměkka. Po vyjmutí je rozdělíme do sklenic. |
2 | Roztok ještě znovu krátce povaříme a horkým zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a uložíme na suchém a temném místě. |