Jednoduchý recept

Moruše naložené v cukru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48998
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

600 g Cukr krystal
3 kg Moruše
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 008kJ
17% Sacharidy 60 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 23 mg
5% Bílkoviny 3 g

Moruše naložené v cukru postup přípravy receptu:

1

Moruše očistíme, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Mezitím střídavě prosypeme cukrem. Nakonec zalijeme studenou vodou a sklenice uzavřeme.

2

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 10 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept