Bramborová polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 49 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
20 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Houby sušené |
0,6 g | Kmín celý |
0,6 g | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
0,6 g | Pepř černý mletý |
6,6 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 309,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 37,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku. |
2 | Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou (nebo vývarem), uvedeme do varu a nejméně 10 minut pozvolna vaříme. |
3 | Do polévky přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky nebo na nudličky, nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme do změknutí zeleniny. |
4 | Když se polévka začne vařit, přidáme předem namočené houby. |
5 | Ke konci varu do polévky přidáme kmín, majoránku a prolisovaný česnek. Už jen krátce prohřejeme. |
6 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání. |
Bramborová klasika
Moc dobrá polévka podle receptu z Receptur teplých pokrmů. Jen pozor na množství jedné porce, je to zhruba jen 2 dl. Za mě palec nahoru.