Recept

Vepřové žebírko podle rychtáře

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 490
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Česnek
200 g Cibule
150 g Játra vepřová
150 g Okurky nakládané
30 g Paprika mletá sladká
60 g Paprika sterilovaná
150 g Slanina vepřová
40 g Sůl
200 g Tuk
400 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 666kJ
2% Sacharidy 7 g
74% Tuky 56 g
105% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Vepřové žebírko podle rychtáře postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou.

2

Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme.

3

Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit.

4

Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept