Jednoduchý recept

Kompotované moruše

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49000

Ingredience

500 g Cukr krystal
3 kg Moruše
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
15% Sacharidy 53 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 24 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kompotované moruše postup přípravy receptu:

1

Zralé, větší moruše očistíme, odstraníme stopky, propláchneme vodou a necháme okapat. Rozdělíme je do sklenic.

2

Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 8 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept