Rybí filé zapečené se sýrem a sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé zapečené se sýrem a sherry
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 49003 |
Ingredience
600 g | Filé rybí |
2 g | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
20 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Sherry brandy |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 214,7mg |
Draslík | 66,2mg |
Vláknina | 620,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé zapečené se sýrem a sherry postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pažitku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi roztavíme kousek másla a porce filé na něm zprudka osmažíme. Filé vyskládáme do pekáčku, v mléce rozmícháme žloutky, strouhaný sýr, pažitku, trochu cherry a porce file v pekáčku zalijeme. Ještě trochu dochutíme solí, pepřem, kmínem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny. |
2 | Porce filé upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky, které můžeme nasucho opéct v topinkovači. |