Zapékaný ananas se zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný ananas se zmrzlinou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49004 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Ananas |
1 ks | Badyán |
1 ks | Banány |
250 g | Cukr krupice |
200 g | Máslo čerstvé |
500 g | Pomeranče |
1 ks | Skořice celá |
1 ks | Vanilkový lusk |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 157g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Banány, Cukr krupice, Pomeranče, Skořice celá, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný ananas se zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Ananas omyjeme a okrájíme, rozporcujeme na čtvrtky. Vyřízneme z něho tvrdou vnitřní část. Na pánev dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Ke karamelu přidáme máslo a šťávu vymačkanou z pomerančů. Promícháme. Nakrájený ananas zalijeme vzniklou směsí. Rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj semínka a vložíme k zalitému ananasu, dál k němu přidáme ještě celou skořici a hvězdičku badyánu a povaříme. Pak si předehřejeme troubu na 180 °C. Ananas přendáme do zapékací mísy a 30 minut zapékáme. Pak vyjmeme ananas a koření, tedy badyán, skořici a vanilku. Do šťávy, která se nám vypekla, přidáme banán a v mixéru rozmixujeme. Upečený ananas položíme na talíř a zalijeme hotovou omáčkou. Přidáme porci vanilkové zmrzliny. Můžeme ještě nakonec ozdobit vyvařeným vanilkovým luskem. |