Jednoduchý recept

Roštěnky s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 49008
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
5 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 175kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 16 g
18% Sodík 366 mg
23% Bílkoviny 13 g

Roštěnky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.

2

Rajčata nahrubo rozmačkáme a spolu s protlakem, nasekanými bylinkami a veškerým kořením přidáme do kastrolu. Přisypeme cukr a omáčku necháme vzkypět. Potom bez pokličky vaříme asi 30 minut, nakonec osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list.

3

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji zprudka opečeme, snížíme příkon tepla a roštěnky zvolna dopečeme.

4

Upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Z masa nakrájíme tenké plátky, každý po 50g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept