Bifteky s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s feferonkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Feferony |
720 g | Hovězí svíčková |
4 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 84,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou papriku a feferonky zbavené semínek nakrájíme nadrobno, okurku nakrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle připravenou zeleninu podusíme 3 minuty. Vmícháme kečup, vývar, okořeníme mletou paprikou, cayenským pepřem, osolíme a opepříme. Mírně povaříme 10 minut. |
3 | Omyté maso nakrájíme na bifteky a zlehka naklepeme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opékáme z každé strany 3 minuty. Vyjmeme, osolíme, opepříme a upravíme na nahřátou mísu. Podlijeme omáčkou a podáváme ozdobené snítkou petrželky a dílky omytých rajčat. |