Brambory zapečené s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s brynzou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 49012 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
2 g | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Sůl |
500 g | Sýr Brynza |
200 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 892,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Kmín drcený, Sůl, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, pekáček vymažeme kouskem másla, na dno vyskládáme polovinu brambor, osolíme, okmínujeme, posypeme rozdrobenou brynzou, zakryjeme zbytkem plátků brambor, opět osolíme, okmínujeme, navrch položíme několik hoblinek másla a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 20 minut. |
2 | Hotové brambory s brynzou naporcujeme, upravíme na talíře, a doplníme scezenou nakládanou zeleninou nebo čalamádou. |