Jednoduchý recept

Veka zapečená se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 49013
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

400 ml Mléko polotučné
60 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
200 g Rajčata
8 g Sůl
200 g Sýr Čedar
4 ks Vejce slepičí
160 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 411kJ
9% Sacharidy 32 g
50% Tuky 38 g
59% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Veka zapečená se sýrem postup přípravy receptu:

1

Bílou veku nakrájíme na plátky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno. Plátky veky jenom lehce namočíme v mléce, aby se nerozpadly, potom je obalíme rozkvedlaným vejcem a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Zbytek vajec rozkvedláme v mléce, přidáme polovinu sýru, sůl, pepř, plátky osmažené veky vyskládáme do pekáčku, zalijeme mléčnou směsí, posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut, až sýr na povrchu zezlátne.

2

Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a obložíme plátky rajčat. Celý pokrm posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept