Rizoto s krevetami na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s krevetami na kari
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 49020 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
50 g | Cibule |
4 g | Kari koření |
250 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
400 g | Rýže dušená |
5 g | Sůl |
80 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 185,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej slunečnicový, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s krevetami na kari postup přípravy receptu:
1 | Krevety nasypeme do osolené vroucí vody a 4 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Čedar nastrouháme najemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme krevety, lehce orestujeme, přimícháme dušenou rýži, dobře promícháme, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, přimícháme dvě třetiny čedaru a prohřejeme. Z rizota naběračkou tvoříme kopečky, které upravíme na talíře, obložíme kostičkami rajčat a posypeme zbytkem čedaru. |