Omeleta vaječná s jahodovou marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta vaječná s jahodovou marmeládou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49022 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 846,0mg |
Draslík | 233,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta vaječná s jahodovou marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Do misky si rozklepneme vejce a rozšleháme je se špetkou soli. Pánev potřeme rovnoměrně olejem a rozšlehaná vejce na ní nalijeme. Po jedné straně omeletu usmažíme. Ještě na pánvi na omeletu přidáme jahodovou marmeládu a s pomocí obracečky ji zavineme jako roládu. Šlehačku si ušleháme a ozdobíme jí hotovou omeletu. |