Opékané toasty zdobené krůtími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané toasty zdobené krůtími játry
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49026 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb toastový |
3 ks | Cibule |
400 g | Játra krůtí |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 331,0mg |
Draslík | 644,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 72g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Játra krůtí, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané toasty zdobené krůtími játry postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme na jemno, vložíme ji na pánev s rozpáleným olejem. Krůtí játra nasekáme na drobné kousky a vložíme do pánve k cibuli. Orestujeme je. Česnek utřeme nebo prolisujeme, rozemneme v rukou majoránku. Obojí přidáme k orestovaným játrům a promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme ještě tři lžíce tatarské omáčky. Promícháme. V toastovači opečeme toastový chléb a pak ho poklademe játrovou směsí. Nakonec zdobíme na půlky rozkrájenými cherry rajčaty a tatarskou omáčkou. |