Jednoduchý recept

Mléčná polévka s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49029
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

100 g Chřest bílý
1 kávová lžička Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
2 kávová lžička Olej dýňový
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
2% Sacharidy 8 g
34% Tuky 25 g
22% Sodík 450 mg
11% Bílkoviny 6 g

Mléčná polévka s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest rozkrájíme na stejně velké kousky a vložíme do hrnce s drůbežím vývarem. Vaříme 10 minut. Pak do polévky přidáme ještě větší část smetany a mléko a necháme v ní rozpustit máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme ještě špetku mletého muškátového květu. Počkáme, dokud nezačne vřít. Necháme 5 minut vařit a pak rozmixujeme v mixéru dohladka. Do každého z talířů nejprve naklademe uvařené chřestové hlavičky a zalijeme polévkovým chřestovým krémem. Nakonec ještě zakapeme dýňovým olejem. Část šlehačky můžeme ušlehat a zdobit s ní hotovou polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept