Rajčata zapečená s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata zapečená s bramborovou kaší
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49030 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
10 g | Paprika mletá sladká |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 574,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata zapečená s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory zalijeme mlékem, osolíme a šťouchadlem rozmačkáme. Metlou vymícháme hladkou řídkou kaši. Rajčata přepůlíme, zapékací misku vymažeme máslem, čedar nastrouháme a promícháme s mletou paprikou. Rajčata vyskládáme do zapékací misky, zalijeme bramborovou kaší, posypeme čedarem s paprikou a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 10 až 12 minut. |
2 | Podáváme jako teplou přílohu ke grilovaným masům. |