Jednoduchý recept

Pikantní salát ze špekáčků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49032
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
325 g Cibule sterilovaná
5 ks Cibulka jarní
4 ks Kapie sterilovaná
1 kávová lžička Olej slunečnicový
4 ks Papriky beraní rohy
50 g Petržel - nať
500 g Špekáčky
Na dresink
3 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 006kJ
4% Sacharidy 13 g
63% Tuky 47 g
18% Sodík 368 mg
6% Bílkoviny 3 g

Pikantní salát ze špekáčků postup přípravy receptu:

1

Sterilovanou kapii a cibuli scedíme, lák si necháme stranou. Smícháme ho s octem, opepříme, osolíme, přidáme hořčici a rajčatový protlak. Prošleháme úplně dohladka. Přichutíme lžičkou sladké papriky.

2

Špekáčky si oloupeme a pokrájíme na plátky. Přelijeme je připraveným dresinkem. Nasekáme nadrobno petrželku, přidáme nasekanou jarní cibulku, nakládané cibulky vcelku a na nudličky pokrájíme kapie a také beraní rohy. Přidáme špetku chilli koření a utřeného česneku a oleje. Vše promícháme s dresinkem a plátky špekáčků. Necháme v chladnu jeden den rozležet, aby se chutě propojily.

Poznámka

Je lepší počkat a špekáčky neloupat a nekrájet ihned poté, co jsme je vyndali z ledničky. Když chvíli před zpracováním zůstanou v pokojové teplotě, lépe do sebe vtáhnou všechny chutě salátu. Servírujeme ideálně s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept