Pikantní salát ze špekáčků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní salát ze špekáčků
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 49032 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
325 g | Cibule sterilovaná |
5 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Kapie sterilovaná |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
4 ks | Papriky beraní rohy |
50 g | Petržel - nať |
500 g | Špekáčky |
Na dresink | |
---|---|
3 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule sterilovaná, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Papriky beraní rohy, Petržel - nať, Špekáčky, Hořčice Dijonská, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní salát ze špekáčků postup přípravy receptu:
1 | Sterilovanou kapii a cibuli scedíme, lák si necháme stranou. Smícháme ho s octem, opepříme, osolíme, přidáme hořčici a rajčatový protlak. Prošleháme úplně dohladka. Přichutíme lžičkou sladké papriky. |
2 | Špekáčky si oloupeme a pokrájíme na plátky. Přelijeme je připraveným dresinkem. Nasekáme nadrobno petrželku, přidáme nasekanou jarní cibulku, nakládané cibulky vcelku a na nudličky pokrájíme kapie a také beraní rohy. Přidáme špetku chilli koření a utřeného česneku a oleje. Vše promícháme s dresinkem a plátky špekáčků. Necháme v chladnu jeden den rozležet, aby se chutě propojily. |
Poznámka
Je lepší počkat a špekáčky neloupat a nekrájet ihned poté, co jsme je vyndali z ledničky. Když chvíli před zpracováním zůstanou v pokojové teplotě, lépe do sebe vtáhnou všechny chutě salátu. Servírujeme ideálně s pečivem.