Jednoduchý recept

Zelenina zapečená s bramborovou kaší a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 49034

Ingredience

250 g Celer bulvový
100 g Hrášek
250 ml Mléko polotučné
250 g Mrkev kořen
1 g Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
250 g Petržel kořen
150 g Sýr smetanový tavený 45%
80 g Sýr Čedar
Bramborová kaše
500 g Brambory vařené
250 ml Mléko polotučné
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
13% Sacharidy 46 g
222% Tuky 167 g
45% Sodík 900 mg
38% Bílkoviny 22 g

Zelenina zapečená s bramborovou kaší a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, nasypeme do osolené vroucí vody, přisypeme hrášek a povaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a necháme okapat. V rendlíku svaříme mléko s taveným sýrem, opepříme, okořeníme muškátem a odstavíme. Z vařených brambor, soli a mléka vymícháme hladkou bramborovou kaši. Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj vařenou zeleninu s hráškem, zalijeme mlékem s rozvařeným sýrem, promícháme se zeleninou, nyní zalijeme bramborovou kaší, posypeme strouhaným čedarem a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.

2

Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept