Recept

Jahodová polévka s vínem a vodkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 49035
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
100 g Piškoty cukrářské
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 ml Víno bílé
50 ml Vodka
Na vanilkové noky
50 g Cukr moučkový
500 ml Mléko polotučné
3 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
15% Sacharidy 54 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 154 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jahodová polévka s vínem a vodkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme pánev, na níž ponecháme rozpustit cukr. Přidáme k němu citronovou šťávu, bílé víno a vodku. Vložíme do směsi jahody a necháme povařit, dokud jahody nezměknou. Pak odstavíme z plotny a směs rozmixujeme v mixéru.

2

Vyrobíme vanilkové noky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Dochutíme dření, kterou jsme vyškrábali z vanilkového lusku. Z výsledné hmoty vytváříme lžičkami malé nočky, které zavařujeme ve vřícím mléce ochuceném vanilkou. Polévku podáváme s piškoty.

Poznámka

Do jahodové polévky musíme použít kvalitní víno, žádné příliš kyselé, aby měla dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept