Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49037 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Cibule |
300 g | Fazole bílé |
200 g | Klobása uzená |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej slunečnicový |
200 g | Rajčata |
200 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 61,5mg |
Draslík | 185,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 917,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Rajčata, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Klobása uzená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené nebo předvařené bílé fazole uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, čedar nastrouháme najemno. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme klobásu, orestujeme, přiložíme plátky rajčat, přisypeme fazole, přimícháme dvě třetiny strouhaného sýra a odstavíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs z pánve, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut. |
2 | Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |