Jednoduchý recept

Salát Panzanella

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49039
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
3 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 ks Okurka salátová
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 525kJ
4% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 210 mg
4% Bílkoviny 2 g

Salát Panzanella postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku, z dužniny odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Petželku a bazalku opláchneme studenou vodou, několik lístků dáme stranou a ostatní najemno nasekáme.

3

Připravenou zeleninu a bylinky smícháme v míse.

4

Chléb nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, kostičky chleba na něm osmažíme dozlatova a přimícháme je k zelenině.

5

V misce smícháme zbylý olej s octem, dochutíme ho pepřem a solí a také přimícháme do salátu.

6

Salát necháme hodinu uležet v chladu, pak ho ještě jednou podle chuti opepříme a osolíme a důkladně promícháme.

7

Podáváme ozdobený lístky petrželky a bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept