Pečení hadi z Římova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečení hadi z Římova
Pečení hadi z Římova
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49041 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
2 špetka | Amonium |
500 g | Cukr moučkový |
10 g | Hera |
0,5 polévková lžíce | Hřebíček |
250 g | Mandle loupané |
100 g | Med včelí |
750 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
250 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 253,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Med včelí, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Hera, Mandle loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečení hadi z Římova postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme 750 g hladké mouky a 500 g moučkového cukru, 100 g měkké Hery, 2 špetky amonia, lžíci mleté skořice, 0.5 lžíce rozdrcených nebo pomletých hřebíčků, 250 g pomletých mandlí, 250 g pomletých vlašských ořechů a 4 vejce. Směs promícháme a dobře uhněteme. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu do druhého dne uležet. |
2 | Druhý den těsto rozdělíme na malé dílky. Každý váleček vyválíme na tvar hada, prsty vytvarujeme hlavy a "hady" položíme na olejem vymazaný plech, který dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 15 minut. |
3 | Upečené horké "hady" posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme je vychladlé. |