Brambory zapečené s čedarem a hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s čedarem a hermelínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 49043 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Brambory rané |
3 stroužek | Česnek |
25 g | Máslo čerstvé |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
160 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 39,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s čedarem a hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory důkladně omyjeme i se slupkou, vložíme do trouby a ve slupce upečeme. Brambory rozpůlíme, dužinu potřeme utřeným česnekem se solí, brambory vyskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hermelín nakrájíme na plátečky a poklademe jím brambory v pekáčku. Čedar nastrouháme a brambory ještě zasypeme. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme přibližně 10 minut. |
2 | Brambory se sýrem upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm. |