Jednoduchý recept

Brambory zapečené s čedarem a hermelínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 49043
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

600 g Brambory rané
3 stroužek Česnek
25 g Máslo čerstvé
10 g Sůl
100 g Sýr Čedar
160 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
9% Sacharidy 32 g
31% Tuky 23 g
56% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Brambory zapečené s čedarem a hermelínem postup přípravy receptu:

1

Nové brambory důkladně omyjeme i se slupkou, vložíme do trouby a ve slupce upečeme. Brambory rozpůlíme, dužinu potřeme utřeným česnekem se solí, brambory vyskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hermelín nakrájíme na plátečky a poklademe jím brambory v pekáčku. Čedar nastrouháme a brambory ještě zasypeme. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme přibližně 10 minut.

2

Brambory se sýrem upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept