Salát Tabbouleh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Tabbouleh
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49044 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Bulgur |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Cizrna konzervovaná |
1 hrst | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
100 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Máta, Okurka salátová, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Tabbouleh postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu propláchneme studenou vodou. Bulgur do studené vody na 10 minut namočíme, pak ho scedíme a necháme okapat. |
2 | Okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme krátce nabobtnat, pak je slijeme a okapané nasekáme na jemno. |
3 | Petrželku a mátu opláchneme pod studenou vodou a také na jemno nasekáme. |
4 | V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou a dochutíme ho kmínem, pepřeme a solí. |
5 | Všechny připravené suroviny dáme do velké mísy, přidáme olejovou zálivku a důkladně promícháme. Salát necháme alespoň hodinu uležet a před podáváním ještě jednou dochutíme. |