Jednoduchý recept

Salát Tabbouleh

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49044
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Bulgur
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cizrna konzervovaná
1 hrst Máta
1 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
100 g Rozinky tmavé
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 328kJ
31% Sacharidy 111 g
12% Tuky 9 g
14% Sodík 275 mg
30% Bílkoviny 17 g

Salát Tabbouleh postup přípravy receptu:

1

Cizrnu propláchneme studenou vodou. Bulgur do studené vody na 10 minut namočíme, pak ho scedíme a necháme okapat.

2

Okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme krátce nabobtnat, pak je slijeme a okapané nasekáme na jemno.

3

Petrželku a mátu opláchneme pod studenou vodou a také na jemno nasekáme.

4

V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou a dochutíme ho kmínem, pepřeme a solí.

5

Všechny připravené suroviny dáme do velké mísy, přidáme olejovou zálivku a důkladně promícháme. Salát necháme alespoň hodinu uležet a před podáváním ještě jednou dochutíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept