Polévka z červené řepy s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z červené řepy s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49045 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Jogurt bílý |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Červená řepa, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z červené řepy s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou červenou řepu, dochutíme octem, cukrem, bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut. |
3 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pekingské zelí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory, zelí a maso přidáme do hrnce a vše přikryté vaříme ještě dalších 25 minut, až brambory změknou. |
4 | Pažitku a kopr opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí. |