Recept

Stašská bramborová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 49046
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Brambory
0,5 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Houby sušené
1 ks Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín celý
100 g Květák
1 ks Libeček
0,5 polévková lžíce Majoránka
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Petržel - nať
1 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
1,4 dl Voda pitná
Jíška
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 604kJ
7% Sacharidy 24 g
120% Tuky 90 g
19% Sodík 377 mg
10% Bílkoviny 5 g

Stašská bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Sušené houby promyjeme v sítu pod studenou vodou, dáme do misky a zalijeme asi 2 dl vody. Necháme je namočené 15-20 minut. Očistíme a omyjeme mrkev, celer, petržel, kedlubnu, květák a cibuli. Oloupeme a omyjeme brambory. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou (1.2 dl), přidáme scezené houby, sůl, kmín a pomalu vaříme 15-20 minut.

2

Mezitím v pánvi na másle usmažíme z hladké mouky světlou jíšku. Omyjeme petrželku a rajče s libečkem. Libečkovou nať a rozkrojené rajče dáme do polévky během vaření. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Oloupaný česnek utřeme.

3

Když je zelenina měkká, přimícháme jíšku a společně vaříme asi 2 minuty, přidáme majoránku a vaříme další 3-4 minuty. Polévku dochutíme solí, pepřem a odstavíme z plotny. Nakonec přimícháme česnek, petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept