Jednoduchý recept

Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49047
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Brambory
1 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
50 g Jogurt bílý
1 ks Kapusta hlávková
1 hrst Kopr čerstvý
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 160kJ
24% Sacharidy 86 g
735% Tuky 551 g
54% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Kapustu očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

2

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.

3

V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, brambory a uzené maso,dochutíme bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 35 minut.

4

Pažitku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept