Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49047 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 hrst | Kopr čerstvý |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 630,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Jogurt bílý, Kapusta hlávková, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, brambory a uzené maso,dochutíme bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 35 minut. |
4 | Pažitku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí. |