Jednoduchý recept

Vařená treska s hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49048

Ingredience

4 ks Brambory
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 hrst Kopr čerstvý
1 kostka Masox
300 g Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 g Treska aljašská
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
7% Sacharidy 25 g
4% Tuky 3 g
105% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Vařená treska s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurky slijeme a necháme v cedníku okapat, lák zachytíme do misky.

2

Masox rozmícháme v decilitru vody a necháme přejít varem.

3

Do hrnce nalijeme 2 dl vody, 1,5 dl láku z okurek a lžíci vývaru z Masoxu, promícháme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme pod pokličkou 10 minut.

4

Tresku omyjeme, osušíme, mírně osolíme a přidáme po 10 minutách vaření k bramborám. Pod pokličkou ji s bramborami vaříme dalších 5 minut, pak rybu vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.

5

Z omytého kopru otrháme jemné snítky. Okapané okurky nakrájíme na větší kousky a s koprem přidáme k bramborám do hrnce. Vše pak důkladně rozšleháme.

6

Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, pepřem a solí, přidáme do ní rybu a krátce ještě prohřejeme.

7

Vhodnou přílohou je celozrnný chléb a čerstvý listový zelený salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept