Vařená treska s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená treska s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 kostka | Masox |
300 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 803,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Masox, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená treska s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurky slijeme a necháme v cedníku okapat, lák zachytíme do misky. |
2 | Masox rozmícháme v decilitru vody a necháme přejít varem. |
3 | Do hrnce nalijeme 2 dl vody, 1,5 dl láku z okurek a lžíci vývaru z Masoxu, promícháme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme pod pokličkou 10 minut. |
4 | Tresku omyjeme, osušíme, mírně osolíme a přidáme po 10 minutách vaření k bramborám. Pod pokličkou ji s bramborami vaříme dalších 5 minut, pak rybu vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby. |
5 | Z omytého kopru otrháme jemné snítky. Okapané okurky nakrájíme na větší kousky a s koprem přidáme k bramborám do hrnce. Vše pak důkladně rozšleháme. |
6 | Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, pepřem a solí, přidáme do ní rybu a krátce ještě prohřejeme. |
7 | Vhodnou přílohou je celozrnný chléb a čerstvý listový zelený salát. |