Recept

Fazolová polévka se slaninou a petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49051

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
220 g Fazole bílé
140 ml Mléko plnotučné
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
0,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
15% Sacharidy 55 g
32% Tuky 24 g
22% Sodík 440 mg
33% Bílkoviny 18 g

Fazolová polévka se slaninou a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole lima přes noc namočíme. Druhý den vodu z fazolí slijeme, propláchneme je, necháme okapat a dáme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme prorostlou slaninu nakrájenou na nudličky, bobkový list a tymián, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a vaříme 20-30 minut, dokud fazole nezměknou. Pěnu, která vzniká na povrchu během vaření, průběžně sbíráme.

2

Cibuli, pórek, řapíky celeru a stroužek česneku nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme rozpustit máslo s arašídovým olejem, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, kterou přibližně 10 minut opékáme. Když začne zelenina měknout, přidáme fazole i s tekutinou, ve které se vařily, a vše 10 minut povaříme. Fazole mírně rozmačkáme, aby polévku zahustily. Přilijeme mléko, podle potřeby případně přisolíme a připepříme. Do hotové polévky přimícháme na jemno nakrájenou petrželovou nať, pak polévku rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept