Jednoduchý recept

Treska pečená s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49052

Ingredience

1 hrst Bazalka
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
400 g Treska aljašská
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 208kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 273 mg
68% Bílkoviny 38 g

Treska pečená s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata i jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.

2

Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.

3

Na pečicí plech rozložíme alobal a potřeme ho máslem. Na jednu polovinu naskládáme plátky rajčat, aby se překrývaly. Na rajčata položíme nakrájenou cibulku, opepříme a osolíme, nahoru dáme tresku. Okraj alobalu ohneme, rybu pokapeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. Prázdnou polovinu alobalu dáme přes rybu a okraje přes sebe přeložíme.

4

Plech se zabalenými rajčaty a rybou vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a pečeme 35 minut.

5

Tresku pak vyjmeme z alobalu a podáváme i s rajčaty a cibulí. Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept