Jednoduchý recept

Hovězí guláš s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49053

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Hovězí maso přední
2 dl Hovězí vývar základní
2 ks Jablka
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Med včelí
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tuk
2 ks Šalotka
1 dl Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 844kJ
23% Sacharidy 82 g
482% Tuky 362 g
42% Sodík 835 mg
89% Bílkoviny 50 g

Hovězí guláš s jablky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

2

V hrnci rozehřejeme tuk a maso na něm za stálého míchání prudce osmažíme. Během smažení maso ochutíme majoránkou, paprikou, pepřem a solí. K osmaženému masu přilijeme vývar a jablečnou šťávu, přidáme bobkový list a pod pokličkou 40 minut vaříme na středním ohni.

3

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, oloupeme a čtvrtky ještě rozkrojíme.

4

Po 40 minutách vaření masa k němu přidáme nakrájenou mrkev se šalotkou, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Pak do hrnce přisypeme nakrájená jablka a vše necháme vařit ještě 5 minut. Guláš na závěr dochutíme medem, pepřem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept