Hovězí guláš s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš s jablky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Hovězí maso přední |
2 dl | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 dl | Šťáva jablečná 100% |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Jablka, Majoránka, Med včelí, Paprika mletá sladká, Šalotka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš s jablky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | V hrnci rozehřejeme tuk a maso na něm za stálého míchání prudce osmažíme. Během smažení maso ochutíme majoránkou, paprikou, pepřem a solí. K osmaženému masu přilijeme vývar a jablečnou šťávu, přidáme bobkový list a pod pokličkou 40 minut vaříme na středním ohni. |
3 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, oloupeme a čtvrtky ještě rozkrojíme. |
4 | Po 40 minutách vaření masa k němu přidáme nakrájenou mrkev se šalotkou, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Pak do hrnce přisypeme nakrájená jablka a vše necháme vařit ještě 5 minut. Guláš na závěr dochutíme medem, pepřem a solí. |