Jednoduchý recept

Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 49055
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová kýta
1,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 986kJ
17% Sacharidy 60 g
45% Tuky 34 g
44% Sodík 885 mg
80% Bílkoviny 45 g

Vepřové medailonky s dušenou cibulí a pórkem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

2

V hrnci přivedeme k varu vývar, přisypeme do něj nakrájenou cibuli, pórek a česnek, opepříme, osolíme a 10 minut vaříme přikryté pokličkou na středním ohni.

3

Vepřové maso naporcujeme na menší medailonky, které omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a potřeme pepřem. V pánvi rozehřejeme olej, medailonky na něm prudce z obou stran osmažíme, během smažení ochutíme paprikou a osolíme. Pak oheň zmírníme a medailonky necháme ještě 5 minut smažit.

4

Jablko oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky, přimícháme je k zelenině a necháme vše ještě krátce prohřát.

5

Zeleninu s jablky rozdělíme na talíře, přidáme osmažené medailonky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept