Brambory zapečené s mrkví a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s mrkví a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 49056 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
700 g | Brambory vařené ve slupce |
40 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mrkev kořen |
20 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 740,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s mrkví a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na kolečka, petrželku posekáme najemno, tavený sýr trochu pokrájíme. Do rendlíku nalijeme mléko, pomalu přivedeme k varu, přisypeme tavený sýr a za stálého míchání uvaříme sýrový krém. Pekáček vymažeme máslem, brambory smícháme s mrkví a petrželkou, nasypeme do pekáčku, trochu osolíme, zalijeme sýrovým krémem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme, až sýr na povrchu zezlátne. |
2 | Brambory upravíme na talíře a podáváme jako teplý předkrm. |