Gazpacho s opečenými červenými paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gazpacho s opečenými červenými paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49057 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 ks | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
7 ks | Rajčata soudková |
800 ml | Rajčatová šťáva |
4 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 900,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 258,1mg |
Vitamín E | 10,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Paprika červená, Šalotka, Tabasco, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčata soudková, Rajčatová šťáva, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gazpacho s opečenými červenými paprikami postup přípravy receptu:
1 | Červené papriky nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Oloupané šalotky a česnek nasekáme na jemno, dobře vyzrálá soudková rajčata nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm šalotky, česnek, tymián a bobkový list. Česnek a šalotky by měly změknout, nesmí však změnit barvu. Přidáme proužky paprik a bazalku, prudce opékáme 5 minut, dokud papriky nezměknou. Stáhneme oheň a směs zahříváme za občasného zamíchání ještě 10-15 minut. Tím se zvýrazní chuť paprik. Odstavíme z ohně, přidáme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl a pepř. Necháme odležet, nejlépe přes noc. |
3 | Vyjmeme tymián, bazalku a bobkový list a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu, tabasco a rajčatový protlak a znovu krátce mixujeme. |
4 | Polévku propasírujeme sítem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ji vychladíme. |