Recept

Gazpacho s opečenými červenými paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49057
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

3 ks Bazalka
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
7 ks Rajčata soudková
800 ml Rajčatová šťáva
4 ks Šalotka
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl mořská
0,3 kávová lžička Tabasco
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
19% Sacharidy 67 g
16% Tuky 12 g
30% Sodík 600 mg
23% Bílkoviny 13 g

Gazpacho s opečenými červenými paprikami postup přípravy receptu:

1

Červené papriky nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Oloupané šalotky a česnek nasekáme na jemno, dobře vyzrálá soudková rajčata nakrájíme na kostky.

2

V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm šalotky, česnek, tymián a bobkový list. Česnek a šalotky by měly změknout, nesmí však změnit barvu. Přidáme proužky paprik a bazalku, prudce opékáme 5 minut, dokud papriky nezměknou. Stáhneme oheň a směs zahříváme za občasného zamíchání ještě 10-15 minut. Tím se zvýrazní chuť paprik. Odstavíme z ohně, přidáme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl a pepř. Necháme odležet, nejlépe přes noc.

3

Vyjmeme tymián, bazalku a bobkový list a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu, tabasco a rajčatový protlak a znovu krátce mixujeme.

4

Polévku propasírujeme sítem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Před podáváním ji vychladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept