Jednoduchý recept

Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 49058
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr moučkový
40 g Cukr vanilka
8 ks Jablka
50 g Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 dl Šťáva jablečná 100%
1 ks Vaječný bílek slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
22% Sacharidy 80 g
34% Tuky 25 g
3% Sodík 60 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme rozinky s jablečnou šťávou, necháme je krátce uležet a pak v sítu okapat.

2

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, najemno nakrájíme a prudce osmažíme v suché rozpálené pánvi.

3

Z bílku ušleháme tuhý sníh, který smícháme s osmaženými mandlemi, cukrem, rozinkami a skořicí.

4

Jablka omyjeme, jádřince z celých jablek vykrojíme. Otvory po jádřincích pokapeme citronovou šťávou a naplníme mandlovou směsí. Jablka naskládáme do zapékací mísy, na každé dáme kousek másla.

5

Jablka v zapékací míse vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia, pečeme je přibližně 20 minut, až jsou měkká.

6

V misce zatím smícháme zakysanou smetanu s mlékem a vanilkovým cukrem.

7

Upečené vlažná jablka rozdělíme na talíře, přidáme k nim smetanovou směs a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept