Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49058 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
40 g | Cukr vanilka |
8 ks | Jablka |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 dl | Šťáva jablečná 100% |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 40,2mg |
Draslík | 607,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 525,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Mandle, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rozinky tmavé, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená jablka s mandlemi a vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme rozinky s jablečnou šťávou, necháme je krátce uležet a pak v sítu okapat. |
2 | Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je, najemno nakrájíme a prudce osmažíme v suché rozpálené pánvi. |
3 | Z bílku ušleháme tuhý sníh, který smícháme s osmaženými mandlemi, cukrem, rozinkami a skořicí. |
4 | Jablka omyjeme, jádřince z celých jablek vykrojíme. Otvory po jádřincích pokapeme citronovou šťávou a naplníme mandlovou směsí. Jablka naskládáme do zapékací mísy, na každé dáme kousek másla. |
5 | Jablka v zapékací míse vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia, pečeme je přibližně 20 minut, až jsou měkká. |
6 | V misce zatím smícháme zakysanou smetanu s mlékem a vanilkovým cukrem. |
7 | Upečené vlažná jablka rozdělíme na talíře, přidáme k nim smetanovou směs a podáváme. |