Sýrová omeleta s fazolemi a feferonkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omeleta s fazolemi a feferonkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 49069 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Fazole červené sterilované |
15 g | Feferony sterilované |
10 g | Máslo čerstvé |
7 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
30 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 519,7mg |
Draslík | 370,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole červené sterilované, Feferony sterilované, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omeleta s fazolemi a feferonkou postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, ementál nastrouháme na jemno, polovinu přidáme k vejcím a promícháme. Malou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme na jemno. |
2 | Do pánve nalijeme fazole i s nálevem, přimícháme posekanou pažitku, feferonku, zbytek sýru a dusíme, až se šťáva částečně odpaří a pokrm úplně zhoustne. Na kousku másla usmažíme sýrovou omeletu, upravíme na talíř, na polovinu omelety navrstvíme fazolovou směs, druhou polovinu omelety překlopíme na fazole a podáváme. |