Česnekové labně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové labně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49072 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Brusinky |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Ciabatta |
30 g | Citronová kůra |
1 kg | Jogurt bílý |
250 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř červený celý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 483,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Česnek, Ciabatta, Citronová kůra, Jogurt bílý, Pepř červený celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové labně postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme jogurt se solí a vyklopíme do cedníku vystlaného jemným plátnem nebo gázou a necháme v lednici několik hodin (6) vykapat. |
2 | Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, pepř a citronovou kůru, promícháme a necháme uležet. |
3 | Ciabattu nakrájíme na plátky, nasucho opečeme na pánvi z obou stran a řez pokapeme ochuceným olejem, podáváme jako přílohu na malém talířku. |
4 | Na hluboké talíře vlijeme ochucený olej a na střed rozložíme noky, které vykrojíme z vykapaného jogurtu. Každý talíř ozdobíme lžičkou nakládaných brusinek. |
Poznámka
Jogurt se musí nechat několik hodin vykapat.