Jednoduchý recept

Česnekové labně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 49072
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

20 g Brusinky
5 stroužek Česnek
2 ks Ciabatta
30 g Citronová kůra
1 kg Jogurt bílý
250 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř červený celý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 473kJ
10% Sacharidy 36 g
96% Tuky 72 g
42% Sodík 836 mg
23% Bílkoviny 13 g

Česnekové labně postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme jogurt se solí a vyklopíme do cedníku vystlaného jemným plátnem nebo gázou a necháme v lednici několik hodin (6) vykapat.

2

Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, pepř a citronovou kůru, promícháme a necháme uležet.

3

Ciabattu nakrájíme na plátky, nasucho opečeme na pánvi z obou stran a řez pokapeme ochuceným olejem, podáváme jako přílohu na malém talířku.

4

Na hluboké talíře vlijeme ochucený olej a na střed rozložíme noky, které vykrojíme z vykapaného jogurtu. Každý talíř ozdobíme lžičkou nakládaných brusinek.

Poznámka

Jogurt se musí nechat několik hodin vykapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept