Jednoduchý recept

Kvašené víno z moruší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49074

Ingredience

1 kg Cukr krystal
1 kávová lžička Kulturní kvasinky
10 g Kyselina citrónová
4 l Moruše
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
39% Sacharidy 139 g
2% Tuky 2 g
2% Sodík 48 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kvašené víno z moruší postup přípravy receptu:

1

Zralé moruše očistíme, rozmačkáme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme jej rozpustit.

2

Šťávu z moruší smícháme s cukerným roztokem, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasinky, kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Necháme odstát dalších několik dnů a poté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Odložíme, dokud se tekutina zcela nevyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení-několik dnů. Recept je kalkulován na 2.5l morušové šťávy, dle potřeby proto přizpůsobíme množství čerstvých moruší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept