Džem z čerstvých ostružin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z čerstvých ostružin
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49076 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
400 g | Cukr krystal |
1 kg | Ostružiny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 203,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Džem z čerstvých ostružin postup přípravy receptu:
1 | Ostružiny přebereme, očistíme, umeleme na mlýnku na maso a prolisujeme. Za stálého míchání zahříváme a odpařujeme šťávu. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, až směs začne rosolovatět. Mezitím neustále mícháme. |
2 | Džem rozdělíme do skleniček, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Ostružiny možno svařit s jablky nebo rybízem, abychom dosáhli hustější konzistence.