Ostrý salát z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý salát z rajčat
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4908 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Pažitka |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 343,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý salát z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a vaříme ji bez pokličky asi 3 minuty. Necháme vychladnout. |
2 | Do mísy klademe omytá a na kolečka nakrájená rajčata, očištěný a nahrubo nastrouhaný celer a vychladlou scezenou cibuli. |
3 | Pálivou papriku nakrájíme na nudličky a vmícháme ji do salátu. |
4 | Nakonec ochutíme solí, octem a přidáme nasekanou pažitku. |
Poznámka
Použijeme pálivou papriku.